4 måneder siden «kuppforsøket»…

I går var det 4 måneder siden det såkalte «kuppforsøket» fant sted,et kuppforsøk som lignet mest på et teater. Jeg har blitt mer og mer skeptisk til dette såkalte «kuppforsøket». Jo mer jeg tenker på det,desto flere ting er det som skurrer og jeg har fremdeles ikke sett et eneste bevis på at denne Gulen sto bak.

tumblrmoc6f7gwva1rqfd3xo11280_136754_l

Lederen av «kuppforsøket» var pro-Erdogan general Mehmet Dişli,bror av AKP-medlemmet Saban Dişli,som definerer seg selv som en trofast Erdogan tilhenger. Allerede her blir jeg mistenksom.

Det dårlig planlagte kuppforsøket begynte ved Istanbuls Bosphorus Bridge. Kun enveiskjøringen ble blokkert,den andre veien var åpen for trafikk. Hvordan tenkte «kuppgeneralen» at dette skulle fungere?

Tidligere militærkupp i landet har alltid startet sent på natten med kunngjøring om gjennomført kupp dagen derpå. I motsetning til alle andre militærkupp i Tyrkias historie startet dette forsøket i 22-tiden på kvelden,et tidspunkt da de aller fleste var våkne. Hvorfor?

Fremdeles lurer jeg på hvorfor de ikke stengte/overtok de statlige TV-stasjonene? Og,hvorfor stengte de ikke sosiale medier slik som de alltid gjør i Tyrkia når ting som dette skjer? Hvordan kunne regjeringen,eller rettere sagt,Erdogan bruke sosiale medier (Skype på TV-kanalen CNN Turk) til å kommandere folk ut i gatene?
Hvorfor ble ikke en eneste politiker,inkludert president og statsminister arrestert/drept? Hvorfor tok de ikke en eneste AKP politiker?

mqdefault
Erdogan var hverken i Ankara eller Istanbul,men befant seg beleilig nok i Marmaris. Hvorfor tok de ikke presidenten,de visste hvor han var…
Da «kuppforsøket» startet var det 25 militære helikoptre i dette området i Marmaris. Etter at Erdogan hadde forlatt hotellet,gikk de til «angrep». De firte seg ned fra helikopterene og skjøt på hotellet. Hvorfor ventet de i ca. 2 timer før de «aksjonerte»?
Erdogan kunne i underkant av en time fly raskt og sikkert fra Marmaris til Istanbul,dette samtidig som flere F-16 patruljerte luftrommet og fløy lavt over flere tyrkiske byer.

Erdogan kalte «kuppforsøket» mot ham og hans regime for en «gave fra Gud». Han har sparket mer enn 110.000 embetsmenn,6.000 dommere og offiserer,over 80.000 er anholdt og 36.000 har blitt arresterte de siste 4 månedene. Før «kuppforsøket» hadde de laget lister med navn på personer som skulle bli sparket og arrestert,hvordan er det mulig? Kunne de forutse hvem som ville delta i dette «kuppforsøket»? Merkelige greier!!!

Det såkalte «kuppforsøket» kan ikke ha handlet om noe annet enn at Erdogan skulle gjennomføre sitt egen kupp,erstatte sine kritikere med folk som er lojale mot ham,eliminere alle som var uenige og starte en etnisk rensing mot sympatisører av Gulens bevegelse og minoriteter.

Legg igjen en kommentar